Οι εκπαιδευτικοί της Βοιωτίας εναντιώνονται στην τιμωρητική αξιολόγηση

Συμπαραστεκόμαστε στους αγώνες των εκπαιδευτικών που εναντιώνονται στην τιμωρητική αξιολόγηση!

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους/τις εκπαιδευτικούς των δημόσιων σχολείων όλης της χώρας, που συνεχίζουν και κλιμακώνουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους διατρανώνοντας, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, την αταλάντευτη απόφασή τους να ακυρώσουν την τιμωρητική ατομική αξιολόγηση που επιχειρεί να επιβάλει, βίαια και αυταρχικά, η κυβέρνηση  Μητσοτάκη.


Συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο στο εκπαιδευτικό κίνημα και στηρίζουμε την 24ωρη πανελλαδική, πανεκπαιδευτική απεργία της 15ης Φεβρουαρίου,
την κοινή Απεργιακή Συγκέντρωση του Σ.Ε.Π.Ε. Λιβαδειάς με την Ε.Λ.Μ.Ε. Βοιωτίας, στο Διοικητήριο Βοιωτίας, τις διεκδικήσεις του για την οριστική ακύρωση της «κομματικής» αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, της κατηγοριοποίησης των σχολείων και συνολικά των αντιεκπαιδευτικών νόμων 4692/2020 και 4823/2021.

Δεσμευόμαστε ότι ως κυβέρνηση, θα μονιμοποιήσουμε άμεσα τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που επιχειρεί να κρατήσει σε διαρκή ομηρία η κα Κεραμέως.

Δεσμευόμαστε, επίσης, ότι θα προχωρήσουμε σε αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης για την παιδεία, στη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και των αποδοχών των εκπαιδευτικών και στην επαναφορά της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης σε ένα σύγχρονο, συμπεριληπτικό σχολείο.

Γιώτα Πούλου

Σχετικά